Luis je tragično izgubio život, iza sebe je ostavio šestero djece: Kćerka i sin su naslijedili talenat za muziku od njega, pogledajte kako izgledaju – BLIC-VIJESTI
admin 12. Juna 2019.

Legendarni pjevač Ljubiša Stojanović svima nama poznatiji kao Luis je 2011. godine tragično izgubio svoj život.

Luis je se muzikom počeo baviti još davno 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao svega devet godina jer je odlično izvodio pjesme Luisa Armstronga.

On je prvi pjevač koji je jazz kombinovao sa domaćom folk muzikom, a prvi svoj album pod nazivom “Ne kuni me, ne ruži me, majko” je snimio 1980. godine, koji je veoma uspješno prodavan po cijeloj Jugoslaviji.

Na Beoviziji 2006. godine je zajedno sa bendom “Flamingosi” pobjedio pjesmom “Ludi letnji ples”.

Luis je se za života dva puta ženio i razvodio, pa je živio sa nevjenčanom suprugom Silvanom, a iza sebe je ostavio šestero djece.

Dvoje djece su nasljedili njegov talenat za muziku, tako su kćerka Maja Novaković i sin Marko Stojanović krenuli očevim stopama.

Kćerka Maja je rođena u Minhenu i tamo je živjela sve do 2001. godine, završila je zanat za frizera, pa je i radila kao frizerka neko vrijeme, a onda i kao konobarica. U jednom klubu u Minhenu je čak bila i menadžer, a muzikom je se počela baviti 2009. godine. Imala je svoj bend sa prijateljicom Ivanom, a sa bratom Markom je pjevala i u bendu Marakuja.

Osim što je od oca nasljedio talenat za muziku, Marko je nasljedio i njegov nadimak Luis. Marko je veoma talentovan muzičar, koji je nakon nekoliko bendova odlučio da započne solo karijeru.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*