admin 6. Jula 2019.
Loading..

Poznata pjevačica Ilda Šaulić prije nego je osvojila estradu pjesmom “Stani dušo da te ispratim”, bavila je se sportom, tačnije bila je teniserka.

Cijelo svoje djetinjstvo i tinejdžerske dane je posvetila tenisu. Ilda je svojevremeno bila među 500 teniserki sa WTA liste, išla je na turninre i svaki dan gotovo trenirala. No, u jednom momentu ona je odlučila sve to da batali, pa je poželjela da se oproba u svijetu muzike.

Ilda iako je tokom svoje teniske karijere ulazila u estradne vode kao prateći vokal svome ocu, ona nije imala prilike baviti se tim poslom poput njega. On je upravo bio “krivac” što ona nije kročila ranije na estradnu scenu, nego tek u 27. godini, i to njemu iza leđa.

“U životu sam imala taj momenat koji je vjerovatno bio maksimum tadašnjih mogućnosti i odluka. Svaki profesionalni sport koliko daje, toliko vam i uzima, za mnoge druge aktivnosti i ciljeve gubite vrijeme, jer se sve svodi na treniranje i putovanja. No, u tome pronalazim onu pozitivnu stranu, odrasla sam na zdrav način, baveći se sportom, te sam upoznala odlične ljude s kojima sam i danas u sjajnim odnosima”- rekla je Ilda.

Loading..

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Loading..