admin 11. Oktobra 2019.
Loading..

Vojislav Šešelj je rekao da je sada veoma važno izaći na izbore na Kosovu, i da ako Srpska lista osvoji dovoljan broj mjesta u parlamentu, Albanci neće moći da manipulišu i donose odluke protiv srpskog naroda.

– Sadašnja ustavna i zakonska rješenja na Kosovu omogućavaju srpskoj poslaničkoj grupi da bez njene saglasnosti ne mogu biti donijeti neki vrlo važni zakoni. Čak ni zakon o vojsci nije mogao da bude donijet, i on je neregularan – rekao je Šešelj i dodao da sve to može u jednom trenutku da pripadne kosovskim Albancima.

Kako je naveo, trenutna vlast u Srbiji je na sebe preuzela odgovornost za ishod pregovora oko Kosova i Metohije, te i da se očekuje da se nastavak pregovora što stabilnije nastavi poslije ovih izbora.

– I na Zapadu i kod nas očekuju da će Haradinajeva stranka otići u opoziciju, da će biti poražena, a da će pobijediti ove dvije stranke koje bi pristale na zahtjev sa Zapada da se ukinu takse – objasnio je Šešelj i naveo da jedino ukidanje taksi može dovesti do nastavka pregovora, i da Srbija ne smije da prihvati nikakvu kontrameru sa svoje strane kao odgovor na ukidanje taksi, pošto one nisu u skladu sa međunarodnim sporazumima:

– Takse su bile potpuno neregularne jer su gaženje CEFTA sporazuma – kazao je Šešelj, i dodao kako je izdvojena velika svota novca kojom bi se potplaćivali Srbi da glasaju za izdajnike, a samo je, kako je naveo, Kurtijeva partija izvojila tri miliona evra:

– Obilaziće Srbe u nekim sredinama, uglavnom noću, od vrata do vrata, nudiće neki iznos, ja ne znam koliki. Nije to nešto naročito veliko, ali za srpsku sirotinju to može da bude primamljivo, i zato ljude treba upozoriti da se ne igraju. Jedan trenutak radosti koji bi taj novac priredio upropastio bi sve šanse da žive u Srbiji – rekao je Šešelj te dodao da je OEBS svestan svih šiptarskih marifetluka i da je zato odlučio da ne kontroliše izbore:

seselj

 

– OEBS će biti samo neki spoljni posmatrač, kontrolisaće ima li tuča, ali neće se baviti neregularnostima na izborima – dodao je Šešelj.

Loading..

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Loading..