admin 12. Oktobra 2019.
Loading..

Prošlo je tačno godinu dana od stravične tragedije u kojoj je život izgubilo sedam ljudi, pet srpskih državljana i dvoje Makedonaca.

Pet državljana Srbije i dva muškarca iz Makedonije poginulo je u lančanom sudaru u blizini sela Mijatovac kod Jagodine prije godinu dana, a 35 ljudi je ranjeno. Isto tako, u sudaru je izgorjelo nekoliko vozila. Ovu tešku prometnu nesreću uzrokovala je gusta magla koja se srušila tog 9. listopada na Mijatovcu.

Aleksa Ilić je tog dana otišao s prijateljem iz Kruševca i krenuo prema Jagodini. Uspjeli su se živo izvući iz zgužvane breskve, a isprva je čak objavljeno da je Aleksa ubijen. Nekako je ozdravio tešku ozljedu vrata, a majka je danas ispekla tortu i nastavit će obilježavati ovaj dan u znak zahvalnosti jer je njezin sin preživio.

– Vozio sam se s prijateljem. Kolovoz je bio sklizak, spustila se gusta magla i svi smo vozili sporije. Zatim smo polako ušli u neki gusti, crni dim u kojem se nije moglo vidjeti ni zaustavnu traku, ni magle. Ništa se nije moglo vidjeti metar dalje, a zatim nas je udario kamion odostraga i mi smo se zabili.

– Tada mi je prijatelj rekao da izađem. Slušao sam je i krenuli smo prema kabini, a onda se pakao raspao, iza nas je začuo pucketanje i čuli su se vriskovi – rekao je Alex, dodavši da se i danas sjeća svega kao da se dogodilo jučer.

“Sjećam se svakog trena, svih pojedinosti, sunčanog jutra i kad smo krenuli na putovanje, a onda magla, mrak, pucanje, oko nas su letjeli dijelovi smrskanih automobila. Nismo znali gdje se nalazimo. Uslijedio je prizor kao u horor filmova. Vrijeme prolazi, ali ostaje to jezivo sjećanje, a bolje sam što se tiče zdravlja, mora se dalje krenuti i zahvalan sam Bogu što nas je sačuvao i dao novi život.”

Loading..

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Loading..